Novinky

Everus: nová značka Hondy přichází s elektrickým crossoverem

Mám tu jednu otázku pro hondě, tedy pardon, hodně skalní fanoušky Hondy. Vybaví se vám něco, když se řekne Everus? Asi vím, jak odpovíte – přece jen už to je osm let, co Honda ukázala studii sedanu Li Nian Everus, kdo by si to pamatoval. 😉 Jak název naznačuje, Japonci tehdy chtěli rozjet v Číně novou značku Li Nian a Everus měl být startovací model, koketovalo se však i s roadsterem a malým crossoverem. Nakonec to však celé utichlo, aby se everus nyní vrátil. Ale nikoli jako sedan s tímto typovým označením.

Honda nakonec použila jeho jméno pro svou novou čínskou značku a nyní na autosalonu v Pekingu prezentuje studii EV Concept. Jedná se o prototyp bateriového elektrického crossoveru, jenž není ničím jiným, než aktuální Hondou HR-V (Vezel) s pozměněnou přídí a zádí. Honda zatím k autu neuvedla žádné podrobnější informace, nicméně oznámila, že prodej finální verze auta, vycházejícího z této studie, bude zahájen ještě letos.

Everus je společným projektem Hondy a čínské automobilky Guangzhou Automobile Group (GAC) a v Číně bude nejen klasicky ke koupi, ale bude s ním také možné jezdit v rámci carsharingové firmy Reachstar, do níž Honda také investuje. Everus se stane prvním masově vyráběným elektromobilem Hondy, v Evropě si všakbudeme muset na první elektrické auto s rotujícím H ve znaku počkat trochu déle. Je však zřejmé, že stávající platforma Hondy je navržena pro elektrický pohon a bateriové HR-V by se tedy mohlo časem objevit i na dalších trzích.

 

4 komentáře: „Everus: nová značka Hondy přichází s elektrickým crossoverem

  • wow, nádhera… škoda len, že takéto štúdie neprejdú do sériovej výroby…

    • Já si myslím, že se toho moc nezmění 😉

  • Zezadu hnus, to se HR-V nezapře, ale zepředu bych ho na první pohled nepoznal, moc pěkný. Uvidíme sice časem, je to takové líbivě jednoduché, takže se to možná brzy okouká, ale takhle první dojem fakt dobrej. Škoda, že HR-V takhle vypadat nebude.

    • HR-V tak určitě už nikdy vypadat nebude „hondaface“ už je dneska daný. HR-V tím ale pro potřeby konverze na EV určitě oživili a mohlo by se to prodávat. Trošku mi to stylem připomíná S660…

Komentáře nejsou povoleny.