Novinky

340 koňmi to neskončí. Toyota připravuje ostrý model Supra GRMN

Šéfinženýr modelů GT 86 a Supra Tetsuya Tada je v poslední době dost upovídaný. Nejnověji prozradil něco málo z plánů do budoucna v rozhovoru pro Motoring Research. Co se týče produkčního modelu Supra (připomínám, že podobu sériové verze zatím neznáme), ten půjde do prodeje skutečně zkraje roku 2019 a v dotazu na verzi Supra GRMN odvětil, že „…by něco takového rád viděl. Připravujeme se na to“. To zní téměř jako hotová věc. 😉 Samozřejmě se v tomto případě auto nespokojí s avizovaným maximem 340 koní a Gazoo přihodí něco (dost 🙂 ) k dobru, plus další úpravy včetně snížení hmotnosti.

Jen tak přemýšlím, jak se bude auto vlastně jmenovat. Donedávna se psalo, že supra ponese loga GR, nikoli Toyoty, sportovní verze tedy bude Toyota GR Supra GRMN? To mi přijde trošku křečovité… Ale je možné, že supra přece jen nakonec bude jen Toyota a loga Gazoo ponese vrcholná sportovní verze, zvlášť když se hovoří o tom, že v nabídce budou i stylingové verze GR a GR Sport. Novou informací je, že auto bude disponovat aplikací, která řidiči na okruhu umožní porovnat svůj výkon s tím, jak by na dané trati jel Fernando Alonso, patrně na základě nějakého algoritmu, těžko budou Fernanda honit se suprou po každém alespoň trochu známém závodním okruhu. 😀

Supra bude dále disponovat head-up displejem, modifikovanou verzi iDrive od BMW, samozřejmostí bude navigace, digitální přístrojový štít a balíček bezpečnostních asistentů.