Novinky

Subaru WRX S4 STI Sport: nejlepší z vrhu

Subaru představilo novou top verzi modelu WRX, jedná se tudíž o model, jenž je v hierarchii hned pod sportovním STI. Jmenuje se WRX S4 STI Sport a v nabídce je bohužel pouze pro Japonsko. To nám ale nebrání se s ním alespoň na dálku seznámit. 😉

STI Sport je relativně novou značkou v nabídce Subaru, doposud tento balíček od divize STI dostaly modely Levorg a BRZ a jeho výhodou má být zlepšení vlastností WRX jak po stránce jízdních výkonů, tak komfortu, což může vypadat trošku jako protimluv, ale není.

Na přední nápravě využívá WRX STI Sport zavěšení Bilstein DTMatic II, laděné u STI, zkombinované se speciálně nastavenými tlumiči a pružinami od STI. Třistakoňový přeplňovaný dvoulitrový boxer s točivým momentem 400 Nm je zkombinován s převodovkou CVT a poháněna jsou samozřejmě všechna čtyři kola.

Sedadla Recaro, poskytující jak komfort, tak potřebnou boční oporu, jsou čalouněna kůží Bordeaux a mikroplyšem, volant má kontrastní červené šití, prahy nerezové kryty a nešetřilo se ani logy STI. Zvenku auto prozrazuje své zvláštní postavení v rámci řady tmavou masku chladiče a 18″ koly, nechybí ani řada černých doplňků, jako jsou kryty zpětných zrcátek, anténa nebo zadní křidélko. Prodej bude v Japonsku zahájen 21. září za (v přepočtu) necelých 820 tisíc korun.