Novinky

Nissan Note e-Power Nismo S: se silou lokomotivy

O tom, že lze vyrobit sportovní auto s hybridním pohonem, už asi nikdo nepochybuje, minimálně značky Lexus a Honda už ukázaly, že to lze. A nyní si prošlapává cestičku i Nissan – a jak jinak, než na poli elektromobilů. Nyní na japonský trh právě uvádí model Note e-Power Nismo S, jenž potěší slušným výkonem a skutečně masivní porcí točivého momentu. Což o to, automobilka s vycházejícím sluncem ve znaku má Note e-Power Nismo v nabídce už od roku 2016, ale jeho technické údaje zvedly z křesla asi málokoho, verze s přídomkem S je však už o něčem jiném.

Note e-Power Nismo S má totiž o 25 % lepší parametry než výchozí model, což znamená, že elektromotor disponuje výkonem 136 koní a točivým momentem působivých 320 Nm. Na subkompaktní hatchback vcelku ucházející hodnoty. Jak už to u tohoto typu aut bývá, řidič může vybírat z více jízdních režimů, od nastavení, vhodné pro warm-hatch až po šetřílkovský mód. Mimochodem – na pohled lze rozpoznat Nismo S od standardní verze pouze podle označení a LED světlometů.

Varianta Nismo se ale samozřejmě dost liší o masových modelů, je tu speciální přední nárazník s červenými splittery, nástavce prahů, zadní nárazník s difuzorem a koncovkou výfuku, střešní křídlo, sportovní sedadla se semišovým potahem, červené doplňky v kabině a hliníkové pedály. Silnějšímu motoru sekunduje sportovní podvozek se 16″ koly s obutím Yokohama DNA S a drobná vylepšení tuhosti karoserie.