Novinky

Honda Jazz: už se testuje nová generace!

Špionážní fotografové pořídili docela překvapivé fotografie – je na nich zachycena nová generace Hondy Jazz, ukrytá pod silnou kamufláží.  Nezvyklé je to hlavně proto, že Honda běžně neposílá do provozu vývojové prototypy auta tak dlouho před oficiálním představením. Současná Honda Jazz se vyrábí od roku 2014 a od příchodu nové nás tedy dělí ještě minimálně rok. Tedy tím myslím USA a Japonsko, Evropa přijde na řadu zase určitě s větším zpožděním.

Nový jazz už nebude crossoverem mezi hatchbackem a MPV, tentokrát má klasické proporce subkompaktu, koneckonců maskuje se na silnici jako aktuální Toyota Yaris. Nové bude kromě siluety i všechno ostatní – tvar světlometů i bočního prosklení s méně strmě stoupající spodní linií, zadní svítilny dostanou (konečně) horizontální uspořádání, nezůstane prostě kámen na kameni. Auto vypadá zatím bohužel dost „ocucaně“, snad se pamatuje i na nějaké ty ostré hrany. Jisté je jen to, že pro Hondu charakteristická příď Flying H bude zachována.

Zákulisní informace z Japonska předpovídají uvedení na tamní trh koncem roku 2019 a to na nové, širší platformě. Už se zase spekuluje o náhradě atmosférických motorů (včetně skvostného 1.5 i-VTEC 🙁 ) za tříválcový přeplňovaný 1.0 VTEC Turbo, ale tyto informace je třeba brát s (velkou) rezervou. Tento motor totiž zatím Hondě v Evropě moc prodejní radosti nedělá a je otázkou, jak by jej přijali v Japonsku a Americe. Počítá se však stoprocentně opět s hybridním pohonem, mělo by však dojít (zase) ke změně koncepce a místo stávajícího dvoumotorového systému Sport Hybrid i-DCD by se mělo přejít na třímotorový Sport Hybrid i-MMD, který bude mít od příštího roku také CR-V.

Na fotky kamuflovaného nového Jazzu se vztahují autorská práva, prohlédněte si je tedy třeba na webu MOTOR1.