Novinky

Honda Integra: 1,4 milionu za zánovní exemplář!

Sportovní kupé Honda Integra DC2 je bez jakýchkoli pochyb jednou z ikon automobilového průmyslu a to zejména proto, že s nimi jejich majitelé jezdili a měli tak možnost na vlastní kůži zakusit um japonských inženýrů a šířit dál dobré jméno auta. Jenže takové vozy už mají dnes najety stovky tisíc kilometrů nebo už ani nejsou mezi námi a přestože jejich cena bývá vyšší, než za obdobný vůz jiné značky, jejím prodejem moc nezbohatnete, zvlášť pokud jste ji kupovali novou.

Ale občas se stalo, že někdo auto koupil, ale nepoužíval. Sice se ochudil o spoustu zážitků, ale zase se na něm už něco vydělat dá. 😉 Minulý víkend se na aukci Barrett Jackson v Las Vegas prodala tahle bílá Acura Integra Type R za závratných 63.800 dolarů, tedy zhruba 1,4 milionu korun! Vyvolávací cena přitom startovala na pouhých 5000 dolarech!!!

Nejde o žádný speciální vůz, prostě jen jeden (číslo 37) z 320, které byly v rámci modelového roku 1997 dovezeny do USA. Podstatný je ale v tomto případě nájezd, tahle ITR za 21 let najela pouze 1191 mil, tedy 1916 km.

 

3 komentáře: „Honda Integra: 1,4 milionu za zánovní exemplář!

  • To clovek nechape, proc si to auto tehdy koupil…? To uz jako vedel, ze to bude legenda? Nebo se mu v tom nejezdilo dobre?
    Jako peknej najezd no…

    • co na tom nechápeš? soused má auto 15 let a nájezd 6 tisíc 😀 protože to má jen do obchodu a pokud tohle byla vyloženě víkendovka s tím, že si majitel uměl dát dohromady, že to jednou bude třeba i sběratelský kus tak s tím moc nenajel…Taky to mohl mít jen na okruh jako občasné odreagování 🙂

    • Někdo to opravdu mohl koupit jako investici, ale v tomhle případě (furt je to jen JPN kompaktní kupé) nevím nevím, spíš nějaká shoda náhod. 😉

Komentáře nejsou povoleny.