Novinky

Honda HR-V se chystá do Indie

Honda nejen že nemá, i přes rostoucí popularitu tohoto typu aut, v nabídce mnoho SUV a crossoverů, ale ještě navíc je různě rozděluje mezi jednotlivé trhy. Model CR-V je sice zastoupen prakticky ve všech zemích, kde automobilka působí, ale v řadě asijských rozvojových zemí mu dělá společnost mini SUV Honda BR-V, využívající techniku budgetového hatchbacku Brio.

Důvod je jasný – finanční dostupnost takového auta. Ale situace v jednotlivých zemích se mění a tak se Honda rozhodla posílit své aktivity na indickém trhu, jenž má obrovský potenciál do budoucna. Do konce letošního roku tam zahájí prodej malého crossoveru HR-V, konkrétně jeho faceliftované verze, která se už od loňského podzimu prodává v Evropě.

Honda dělá v souvislosti se specifikací tamního HR-V prozatím tajnosti, ale není k tomu dohromady důvod, beztak je naprosto jasné, že se bude nabízet jak s atmosférickou benzinovou patnáctistovkou i-VTEC, tak se šestnáctistovkovým dieselem i-DTEC. Ale konkurence musí být poté, co Civic naprosto ovládl svojí kategorii, dost vyděšená. 😉