Novinky

SEMA 2018: Honda Insight Concept

Honda zvolila při vývoji nejnovější verze svého hybridního modelu Insight poněkud nestandarní postup – Vzala prostě desítkový sedan Civic a vyměnila mu příď, záď, interiér, vylepčila odhlučnění a naladila podvozek více na komfort. Takhle to zní trošku divně, ale výsledek překonal očekávání – řada lidí si dokonce myslí, že je insight hezčí, než výchozí Civic. Řadím se mezi ně. 😉

Ne, že by snad působil sportovněji, ale  je takový uhlazený, elegantní a chybí mu některé kontroverzní stylistické prvky, jako jsou zadní svítilny, prostě nám vyzrál… A protože je Insight letošní novinka, Honda připravila pro tuningovou výstavu SEMA v Las Vegas jeho úpravu. Nesvěřila jí žádnému externímu partnerovi, jde o kreaci divize originálního příslušenství, takže je vcelku slušná šance, že se něktré prvky dostanou do prodeje.

Co je tedy nového? Na spodku předního nárazníku přibyly dva decentní lipy, světlomety mají tmavou optiku a zakouřenou lamelu masky. Bok auta zdobí ofuky, nástavce prahů a lišta na dveřích a nenápadné aerodynamické prvky přibyly také za zadními blatníky. Celý komplet doplňuje křidélko na víku kufru a zatmavené směrovky. Studie dostala také větší kola s turbínovým designem paprsků a snížený sportovní podvozek. Přestože jsou tedy změny poměrně decentní, vzhled auta se zase o pořádný kus zlepšil.

3 komentáře: „SEMA 2018: Honda Insight Concept

Komentáře nejsou povoleny.