Novinky

Honda Accord: novinky pro MY2021

Honda pro modelový rok 2021 připravila lehký facelift sedanu Accord. Jednu ze zásadních novinek už bohužel víme – skončila manuální převodovka, patnáctistovka je tak k mání pouze s CVT a dvoulitr výhradně s desetistupňovým automatem. Ale to není ani zdaleka všechno.

Auto má o něco větší masku chladiče, nový design LED světlometů s delším a širším kuželem, zmenšily se naopak domečky mlhovek. Vyšší verze výbav mají nový design kol a varianty Sport, Sport Special Edition (SE) a Touring dostaly novou barvu karoserie Sonic Gray Pearl. V kabině se stal standardem 8″ dotykový displej infotainmentu, změnilo se umístění USB portů, top verze disponují bezdrátovou konektivitou CarPlay a Android Auto, spolu s vylepšenými bezpečnostními asistenty.

Ladilo se i pod kapotou – modely Accord Hybrid, 1.5 Turbo (195 k) i 2.0 VTEC Turbo (256 koní) budou mít vylepšenou odezvu plynového pedálu a u hybridu se zapracovalo na přirozenějším pocitu při akceleraci, ať už to znamená cokoli. 😉 Motor 1.5 Turbo dostal navíc rychleji reagující systém Idle Stop. A konečně – brzdy všech modelů mají mít v nízkých rychlostech hladší nástup.

Poslední novinkou MY2021 je verze Sport Special Edition (Sport SE). Jedná se o lepší alternativu výbavy Sport s (mimo jiné) koženými vyhřívanými sedadly s elektrickým ovládáním a bezklíčovým odemykáním. Obě verze Sport se od ostatních specifikací liší spoilerem na víku kufru, 19″ koly, LED mlhovkami, tmavou maskou chladiče a chromovými koncovkami výfuku.

Jeden myslel na “Honda Accord: novinky pro MY2021

  • V té šedé barvě je to krasavec i přesto, že nemůžu na jinak úžasném autě stále překousnout tu “prdel” 😎

Komentáře nejsou povoleny.