Novinky

SEMA 2018: Toyota Tundra Kevin Costner

Vypadá to, že si před letošní výstavou SEMA markeťáci Toyoty a Hondy četli myšlenky. 😉 Obě značky totiž mimo jiné představily i koncepty aut, určených k úspěšnému zvládnutí pobytu v divoké přírodě. Honda postavila „survival car“ na bázi pick-upu Ridgeline, Toyota si na to vzala poněkud těžší kalibr a pustila se do tuningu full-size pick-upu Tundra.

Ten nese přídomek Kevin Costner nikoli náhodou, hollywoodský herec je totiž známý svým kladným vztahem k přírodě a outdoor aktivitám, jimž věnuje spoustu času a na vzniku tohoto auta se přímo podílel. Černá tundra dostala nové, odolnější nárazníky, ten přední včetně navijáku, dále pak nástavce blatníků, světelné LED rampy, masivní ocelové prahové nášlapy a zahrádku s integrovanou markýzou.

Uvnitř ložné plochy, opatřené hardtopem, je umístěna pikniková sada, generátor, audiosystém a najde se i dost místa pro hobby vybavení, v Costnerově případě je to zejména rybářské náčiní. Podvozek Fox zvyšuje světlost auta o 11,5 cm. Za zmínku stojí mimo jiné i to, že nejde jen o showcar, Costner si už auto na ranči v Aspenu osobně vyzkoušel, není však zcela zřejmé, zda si ho po skončení výstavy ponechá. Pro Toyotu by to však byla rozhodně dobrá reklama.