Novinky

Subaru Crosstrek Hybrid: XV s plug-inem

Po úniku základních informací k prvnímu plug-in hybridnímu modelu značky Subaru nyní přichází oficiální představení vozu Crosstrek Hybrid. Nenechte se mýlit označením, Crosstrek, u nás prodávaný jako XV, je skutečně plug-in, jakkoli to jeho oficiální pojmenování z neznámého důvodu tají.

Subaru říká svému plug-in hybridnímu systému StarDrive a je tvořen dvoulitrovým boxerem, dvěma elektromotory z Toyoty Camry, Li-Ion akumulátory z Toyoty Prius Prime, převodovkou Lineartronic a symetrickým pohonem všech kol. Kombinovaný maximální výkon systému činí 150 koní a již od nulových otáček je k dispozici 202 Nm, což zajistí autu o sekundu rychlejší akceleraci z nuly na 60 mph (96 km/h) oproti standardnímu crosstreku se 154 k a 196 Nm.

Li-Ion akumulátor má kapacitu 8,8 kWh, nabíjí se do plné kapacity pět hodin ze 120V sítě a dvě hodiny z 240V a vystačí na 27 elektrických kilometrů a to maximální rychlostí až 104 km/h. V hybridním režimu jezdí Crosstrek Hybrid za 6,72 l benzinu na 100 km a na celou nádrž (a baterku) zvládne ujet až 772 km.

Charakteristickou barvou vozu bude Lagoon Blue Pearl, doplněná o speciální design 18″ kol a modré rámečky projektorových světlometů. V kabině najdete dvoubarevné čalounění s kontrastním šitím, modré dekory a pro hybrid specifické displeje. Velikost zavazadlového prostoru se oproti běžné verzi zmenšila o 24 %. V USA startuje Crosstrek Hybrid na částce 34.995 dolarů a k zahájení prodeje dojde ještě před koncem letošního roku.