Novinky

Toyota Crown: tři limitky k 65. výročí

Luxusní sedan Toyota Crown byl poprvé představen už před 65(!) lety a přestože to není úplně kulaté výročí, největší japonská automobilka se rozhodla hýčkat své zákazníky letos hned trojicí speciálních edici k tomuto výročí. Jmenují se Crown Limited, Crown Elegance Style II a Crown Sport Style.

Toyota Crown RS Limited vychází z verze výbavy RS a dostala (moc pěkná 😉 ) speciální 18″ kola s černým lakem, interiér je vyveden v kombinaci syntetické kůže a tkaniny a součástí standardní výbavy jsou některé běžně příplatkové položky. Toyota Crown Elegance Style II má také osmnáctipalcové ráfky, chromovaná kola však byla navržena tak, aby působila při rotaci co nejméně hluku. Kabinu lze ladit do černé, šedé nebo zlaté barvy, přičemž čalounění zajišťuje kombinace umělé kůže a semiše, jimž dělá společnost čalounění černým dřevem.

Toyota Crown Sport Style byl představen už vloni na podzim a má překvapivě také „noise reduction“ kola o velikosti 18 palců, k nim přidává zatmavenou optiku předních světlometů a zadních svítilen a tmavé prvky masky chladiče a dalších částí exteriéru. Černou kabinu obzvláštňuje červené prošívání, jedině tuto verzi lze pořídit s čalouněním pravou kůží, standardem je ale opět umělá v kombinaci s látkou.

K pohonu slouží buď dvoulitrový turbomotor s výkonem 245 k a točákem 350 Nm, pohánějící zadní kola přes osmistupňový automat. Alternativou je 2,5litrový hybrid s 226 koňmi a pohonem zadních nebo všech čtyř kol.