Novinky

Mazda6 končí s manuální převodovkou…

Mazda6 patří rozhodně k těm nejsportovněji orientovaným modelům střední třídy, kam manuální převodovka bezpochyby patří, ale aktuální trendy zaměstnávat řidiče co nejméně, zdá se, platí pro všechny. V Evropě snad můžeme být ještě chvíli v klidu, ale v Americe Mazda z nabídky řady 6 přímo řazenou převodovku vyřazuje.

S informací přišel web CarsDirect s odvoláním na dealerské materiály prodejců v USA. Podle nich by Mazda6 modelového roku 2019 měla jít ve všech verzích objednat už pouze se šestistupňovým automatem. A vzhledem k tomu, že manuály už nejsou moc populární ani v Japonsku, obávám se, že je jen otázkou času, než je Mazda v této kategorii úplně vyřadí z nabídky. Vyrábět a vyvíjet je pro malý evropský trh totiž asi nebude z ekonomického hlediska dávat smysl.

Obávám se tedy, že aktuální generace šestky bude poslední, kterou půjde koupit se 6MT. Ale rád se samozřejmě budu mýlit. 😉

2 komentáře: „Mazda6 končí s manuální převodovkou…

  • V USA to stejne bylo jen v nejlevnejsi verzi Sport, asi kvuli „cena jiz od“ a dnes uz se to nevyplati, je lepsi tu „cenu od“ zalozit na jinem atributu nez je manual.

  • Jelikož M6 dává primárně smysl s 2,5 Skyactive a ta je stejně jen v automatu tak co, žádná škoda 🙂

Komentáře nejsou povoleny.