Novinky

F1 2019: Honda vyhrála GP Rakouska!

Tak takový průběh VC Rakouska asi nikdo nečekal, byl to bezpochyby doposud nejlepší závod sezony! Max Vestappen na Hondou poháněném Red Bullu sice startoval po penalizaci Hamiltona z první řady, hned za Leclercovým Ferrari a měkké Monačanovy pirellky mu mohly prohrát závod, ale start způsobil příznivcům Hondy docela šok. Maxovi se vůbec nepovedl a propadl se až na sedmé(!) místo.

Jenže pak to začalo – nejprve předjel Norrise (McLaren), pak Raikkonena (Alfa Romeo), pak před ním udělal místo Vettel i Bottas zajetím do boxů, v Ferrari pěkně zpackaným, pak i Leclerc a Verstappen byl rázem druhý za Hamiltonem, který také ještě nestavěl. Pak si Max dal i Hamiltona a zajel si pro čerstvé gumy.

A podívaná pokračovala. Verstappen předjel Vettela, o chvíli později bez větších problémů i Bottase a blížil se Leclercovi. Pouhé dvě kola před cílem se Max pustil do vedoucího Ferrari a po docela drsném souboji kolo na kolo se ujal vedení, které už udržel až do cíle! Bude to sice vyšetřováno a Honda tak možná nakonec ještě o vítězství přijde, ale i tak to byl neskutečný výkon.

Spanilá jízda Hondy přitom přišla poté, co se po závodě ve Francii minulý víkend po slušném výkonu McLarenu a Renaultu objevily zase zprávy, jak je Honda stále nejslabší v poli a po apelu Red Bullu na Hondu, že by měl raději silnější motor a startoval zezadu, než končil stále těsně pod pódiem. Jsem velmi zvědavý na komentáře týmu po závodě. 😉

Kdoví, třeba se Honda hecla a motorům pro Rakousko trošku pootočila kohoutky, nicméně pokyn pro Maxe k vypuštění Krakena přišel až poté, co byl na dohled Leclercovi. Každpádně se na mě nezlobte, tohle se nejslabším motorem v poli udělat nedá. …a vylepšené McLareny i Renaulty dostaly od Maxe kolo. 😀 Verstappen si také střihl nejrychlejší kolo závodu, takže lepší už to ani být nemohlo…

O to tragičtější je ale počínání Gaslyho s druhým Red Bullem. Raikkonen většinu závodu vypadal jako nepřekonatelná překážka a Gasly nakonec získal upocené sedmé místo, taktéž s kolovou ztrátou. Potěšil Albon s Toro Rosso, který z poslední příčky vybojoval 15. v cíli, Kvyjat si z 18. pozice na startu polepšil o příčku.

P.JezdecTýmČas/ztrátaKolaBody
Max VerstappenRed Bull1:22:01.8227126
Charles LeclercFerrari2.7247118
Valtteri BottasMercedes18.9607115
Sebastian VettelFerrari19.6107112
Lewis HamiltonMercedes22.8057110
Lando NorrisMcLaren1 kolo708
Pierre GaslyRed Bull1 kolo706
Carlos Sainz Jr.McLaren1 kolo704
Kimi RäikkönenAlfa Romeo1 kolo702
10 Antonio GiovinazziAlfa Romeo1 kolo701
11 Sergio PérezRacing Point1 kolo70 
12 Daniel RicciardoRenault1 kolo70 
13 Nico HülkenbergRenault1 kolo70 
14 Lance StrollRacing Point1 kolo70 
15 Alexander AlbonToro Rosso1 kolo70 
16 Romain GrosjeanHaas1 kolo70 
17 Daniil KvyatToro Rosso1 kolo70 
18 George RussellWilliams2 kola69 
19 Kevin MagnussenHaas2 kola69 
20 Robert KubicaWilliams3 kola68

9 komentářů: „F1 2019: Honda vyhrála GP Rakouska!

  • SUPER! potešila Honda aj Max!

    • akorat, ze dal kolo svymu stajovymu kolegovi je docela tristni. Gasly asi pristi rok nebude, doufam.

      • súhlasím a taktiež dúfam

  • Prvá VC, na ktorej som bol prítomný. Možno to Honda zohľadnila 🙂 Po kvalifikácii som si vravel fajn, možno skočíme druhý, tretí. Po štarte sklamanie, ale Maxík to dal neuveriteľne..

    • Ten start byl studená sprcha. Trošku jsem věřil, že to Leclerc nemusí na měkkých dát a že by to mohl být boj o vítězství. Pak to vypadalo ztracené. Ale co pak Red Bull předvedl, bylo neskutečné. 🙂

    • Přesně jak píšeš. Nejlepší závod sezóny, obzvláště po Francii. Pěkný závod měl i McLaren a alfa Romeo. Haas byl po slušné kvalifikaci velkým zklamáním. Torro Rosso taky nemělo zázračnou rychlost. MB a problémy s pneu? Tomu se snad ani nedá věřit. Takže na to jak se mi moc koncept F1 nelíbí, byl tenhle závod nad míru povedený.

      • MB mělo problémy s chlazením auta.

Komentáře nejsou povoleny.