Novinky

Nové Subaru Forester (2025) dostane hybrid od Toyoty

Subaru předevčírem na autosalonu v Los Angeles představilo novou generaci SUV Forester a dnes už tu máme informaci, která bude asi zajímavější spíš pro nás, než pro Amíky. Týká se totiž hybridního pohonného systému, bez něhož si novinka v Evropě neškrtne. V Americe se Forester MY2025 představil s 2,5litrovým benzinovým boxerem, předpokládám však, že od premiéry japonské verze nás dělí maximálně pár týdnů a spíš než vzhled, který bude stejný, nás bude zajímat informace o hybridní verzi.

Subaru už oficiálně oznámilo, že Forester Hybrid dostane techniku Toyoty, avšak pouze tu elektrickou část, tedy akumulátory a elektromotory, které zkombinuje s vlastním benzinovým boxerem. Není to nic nového, takové combo už existuje v plug-in hybridním Subaru Crosstrek. Jestli bude kombinace dílů stejná, podobná nebo úplně jiná, zatím není známo, ale lze předpokládat, že Subaru použije to, co už zná, navíc odběr stejných komponentů ve větším množství bude asi levnější…

Subaru se stává na Toyotě stále více závislé a v dalších letech se to ještě prohloubí, chystají se další tři elektromobily, které budou, stejně jako solterra „aliančními vozidly“.