Novinky

Toyota Supra A90: verze Targa není vyloučená

Jestli vám, stejně jako mně, chybí v nabídce japonských značek více otevřených aut (v současnosti mimo Japonsko vlastně pouze Mazda MX-5, končící Nissan 370Z Roadster a Abarth/Fiat 124 Spider), tak určitě netrpělivě čekáte na Lexus LC Convertible. Jenže ten rozhodně nebude pro každého a tak možná budeme muset vzít na milost …BMW. 😉

Toyota Supra se sice prodává výhradně jako kupé, ale už krátce po jeho představení zaznělo, že neexistuje žádná dohoda, že by Toyota musela být kupé a Z4 roadster, kdyby Japonci chtěli, mohli by ze supry klidně otevřené auto udělat.

A to by bylo pěkné, targy mají u modelu Supra tradici a právě verze s odnímatelným střešním panelem by se mohla později objevit v nabídce Toyoty, pokud by o to zákazníci projevili opravdu vážný zájem. Šéfinženýr Tetsuya Tada v rozhovoru pro japonský BestCar vyjádřil politování nad tím, že nakonec nedopadla otevřená 86. Důvod neuvedl, ale proslýchalo se, že by potřebovala moc drahých a komplikovaných úprav v oblasti tuhosti karoserie.

Co se Supry A90 Targa týče, tu Tada sice nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. Pokud by A90 nebyla klasickým roadsterem (což by podle Tady bylo trochu trapné), nekonkurovala by přímo sourozenci od BMW a přitom by nabídla svezení s nebem nad hlavou. A to je něco, co by stálo za zvážení. Vzhledem k tomu, že se v podobném duchu Toyota vyjadřovala už před více než půl rokem, šance tu zřejmě jsou.

4 komentáře: „Toyota Supra A90: verze Targa není vyloučená

  • Je škoda, že na trhu nie je reálne už žiadna targa okrem porsche 911

    • Ještě Honda S660 :-D, ale bohužel ne pro nás 🙁

      • Má pravdu ten chlapec. 😀

Komentáře nejsou povoleny.