Novinky

Suzuki v Evropě omezuje dostupnost modelů Baleno a Celerio. Zmizí úplně?

Suzuki v posledních letech vytvořilo celou řadu povedených aut, ale hatchback Baleno k nim dle mého skromného názoru nepatřil. Nejen že se nepodobá ostatním modelům značky, ale ani jeho tvary nejsou zrovna oku lahodící. Takže se ani moc nedivím, že automobilka tohle auto postupně stahuje z jednotlivých trhů.

Baleno nejen že zmizelo mimo jiné z nabídky na českém trhu (to není z evropského hlediska zrovna podstatné), ale nejnověji to zabalilo i ve Velké Británii. A následovat jej vbrzku bude i (vzhledově mnohem sympatičtější) typ Celerio, nejlevnější nové auto na tamním trhu. I tohle miniauto s indickým rodným listem zredukovalo v posledních měsících svou přítomnost na evropských trzích, ačkoli se stále drží zejména v jižní části kontinentu.

Zatím nebylo oficiálně oznámeno, zda oba modely z Evropy zmizí úplně nebo bude pouze přehodnoceno jejich působení na jednotlivých trzích, ale britské zastoupení se vyjádřilo v tom smyslu, že se Suzuki zaměří na nejlépe prodávané modely, tedy Ignis, Swift, S-Cross, Vitara a samozřejmě novinku Jimny. Lze však očekávat, že se touto filozofií budou řídit i pobočky v ostatních zemích.