Novinky

Honda NSX, Lexus LC a Nissan GT-R poprvé v DTM. Už za měsíc!

Víkend 5.-6. října se stane bez nadsázky historickým milníkem. Finálového závodu německého šampionátu cestovních vozů na Hockenheimringu se kromě kmenových Audi, BMW a Astonů zúčastní také jeden tým Hondy, Lexusu a Nissanu z japonského Super GT. Fanoušci zmíněných japonských značek tak budou mít poprvé v historii možnost vidět speciály Super GT na evropském závodním okruhu v ostrém závodním tempu, nikoli pouze při demojízdách. Za Nissan nastoupí samozřejmě stáj Nismo a Lexus bude reprezentovat tým TOM´S, Honda nasadí stáj Kunimitsu s úřadujícím šampionem Super GT Jensonem Buttonem.

A to není všechno! Na poslední závod Super GT, pořádaný 23.-24. listopadu na okruhu Fuji, dorazí všech dvanáct závoďáků DTM, což slibuje pořádnou melu. 🙂 Závod SUPER GT x DTM Dream Race se bude od ostatních podniků lišit také tím, že se pojedou dva závody, nikoli jeden z výměnou jezdců a obutí dodá partner DTM Hankook.

Jsem velmi zvědavý, jestli jako další krok vzájemného provázání některá z japonských značek nastoupí v roce 2020 do celého seriálu DTM.

4 komentáře: „Honda NSX, Lexus LC a Nissan GT-R poprvé v DTM. Už za měsíc!

  • NSX je typicky cestovni vuz…

    • A není jedno, co NSX je? Důležité jsou mantinely, dané pravidly. Už to že se spojuje DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) s Super GT (GT) je zvláštní, ale DTM už roky cesťáky moc nepřipomínají, stačí porovnat s WTCR. 😀

      • je fakt, ze uz jsem to leta nevidel…

  • Konečně – mluvíme tady o možnosti účasti GT500 v rámci DTM a naopak už pěkných pár let do chvíle, kdy se sloučila pravidla pro obě série. Super, že se to konečně stane a jsem fakt zvědav, kdo komu nakope zadek. Škoda, že ani jeden závod téměř jistě nedám – na ten Hockenheim bych zajel, kdybych byl „doma“, což bohužel nebudu. Ale jestli to příští rok zopakují, dám si to do kalendáře a pokud by se někdo přidal, můžem udělat výlet.

Komentáře nejsou povoleny.