Novinky

Mitsubishi MI-Tech PHEV je roadster s turbínovým motorem

Také vám vrtalo hlavou, co vlastně ukazuje poslední teaser Mitsubishi, lákající na koncept pro TMS 2019? Tak teď už je to jasné – Dva segmenty s kruhovými výdechy ukazují de facto ochranné oblouky za sedadly …roadsteru! Ano, stále tu hovoříme o Mitsubishi, takže to bude crossover-roadster se zvýšenou světlostí a karoserií ve stylu SUV, ale i tak je to příjemná změna oproti dosavadním konvenčním plechovkám. 😉

Mitsubishi na druhém teaseru ukázalo siluetu konceptu otevřeného auta a prozradilo, že k pohonu slouží „downsizovaný plug-in hybridní systém a čtyřmotorový elektrický systém pohonu všech kol Quad Motor with Dual Motor AYC”. Když je řeč o downsizingu, tipoval jsem použití přeplňovaného motoru, Mitsubishi MI-Tech PHEV však má namísto toho benzinovou turbínu.

Nejprve samozřejmě počkám na oficiální představení, ale tento počin je mi zatím velmi sympatický, pokud chce být Mitsubishi specialistou okrajového segmentu SUV, mělo by umět zaujmout právě takovými auty, dovedenými samozřejmě do série, protože SUV má dneska každý a elektrifikace už je nutnost. Otevřený crossover by ke značce mohl zákazníky přilákat, stále to totiž není úplně běžný typ auta.