Novinky

Toyota Raize & Daihatsu Rocky: nová SUV dvojčata

Také Toyota se chce co nejvíc přizpůsobit současnému módnímu trendu SUV a crossoverů a výsledkem je dvojice nových vozů Toyota Raize a Daihatsu Rocky. Prvně jmenovaný model je zatím znám jen díky úniku katalogu, ale je zcela jasné, že jde o rocky s lehce pozměněnou přídí.

Věnujme se tedy pro tuto chvíli vozu Daihatsu Rocky. Ten měl světovou premiéru na Tokyo Motor Show, ale zůstal tak nějak stranou zájmu médií, dost možná i proto, že toho o něm moc neprozradila ani sama automobilka a dokonce nedala k dispozici ani oficiální fotografie, což je trošku překvapivé.

Je ale zřejmé, že s rozměry 3995 x 1695 x 1620 mm a rozvorem 2525 mm jde o typického zástupce třídy malých aut. Pro srovnání – Rocky/Raize je o kousek kratší a užší, než první generace Nissanu Juke a jen o trochu vyšší.

K pohonu slouží litrový tříválec s turbem o výkonu 98 koní při 6000 otáčkách a točivým momentem 140 Nm v rozmezí 2400-4000/min, zkombinovaný s CVT. Zda bude k dispozici pohon všech kol, není zatím známo. Identickou techniku dostane samozřejmě i Toyota Raize, která by se měla představit někdy příští týden. Japonská automobilka má v plánu prodávat oba modely pouze na asijských trzích, což je možná trochu škoda.

Jeden myslel na “Toyota Raize & Daihatsu Rocky: nová SUV dvojčata

  • Nejlepší je ta fotka katalogu příslušenství – Powerful Style, Advanced Blast Style. Aggressive Style 😀 Prostě Japonci 🙂

Komentáře nejsou povoleny.