Novinky

Infiniti Q70: luxusní sedan skončí bez náhrady

Značka Infiniti dělá v poslední době už tak těžce zkoušenému Nissanu spoustu starostí a experti přemýšlí, jak z toho ven. Vzhledem k tomu, že portfolio modelů je poměrně mladé, musí přijít na řadu (další) škrty. Jedním ze způsobů, jak ušetřit, je zbavit se modelů, o které není tak velký zájem – a právě to se stalo osudným sedanu Q70.

Vůz Infiniti Q70 a jeho prodloužená verze Q70L je nejhůř prodávaný model značky (vloni v USA necelých 4479 kusů oproti cca 20k před nějakými 15 lety), takže je jasné, že je první na mušce. Nelze však na druhou stranu přehlížet jeho vliv na image značky.

Q70 sice není plnohodnotný zástupce luxusní třídy sedanů, jako Lexus LS, ale spíše trošku přerostlý zástupce kategorie Lexusu GS (společně s Acurou RLX), ale i tak představuje to nejlepší z nabídky Infiniti, pokud netoužíte po SUV. Jeho konec tedy už tak docela pošramocené pověsti značky určitě nepřidá, ale holt se asi nedá nic jiného dělat.

Infiniti doprodá sedany Q70 modelového roku 2019 a těmi třicetiletá existence této řady, která začala v roce 1990 jako Infiniti M30 definitivně skončí. Snad to značce pomůže se vzpamatovat a nebudou muset přijít na řadu další auta…