Novinky

Mitsubishi Xpander Cross: více SUV, než MPV

Kompaktní velkoprostorový model Xpander, jenž Mitsubishi vyrábí v Indonésii pro trhy jihovýchodní Asie, se už v původní verzi podobá spíše modelům SUV, což je samozřejmě důsledek současných trendů. A teď Tři diamanty rozšířily nabídku o verzi Xpander Cross, kterou už lze považovat víceméně za plnohodnotné SUV.

Výchozí model má poměrně velkou světlost a v blatnících spoustu místa nad koly, aby auto zvládalo i jízdu mimo zpevněné cesty, takže stačilo vyměnit nárazníky a přidal plastové ochrany prahů, dveří a blatníků, které zvětšily šířku auta o 50 mm. Na střeše se objevily stříbrné ližiny a 17″ kola mají speciální design.

Xpander Cross rozšiřuje nabídku barev o laky Graphite Gray a Sunrise Orange a interiér kombinuje černé a hnědé čalounění se stříbrnými dekory. Přestože je xpander dost velké auto se třemi řadami sedadel, k pohonu slouží jen atmosférická patnáctistovka o výkonu 105 koní, zkombinovaná s pětistupňovým manuálem nebo čtyřstupňovým automatem.

Přestože se Mitsubishi Xpander prodává pouze v jihovýchodní Asii, jednalo se vloni z celosvětového hlediska o čtvrtý nejprodávanější model, prodalo se jich 104 tisíc kusů. Model Xpander Cross má určitě potenciál tahle čísla ještě trochu vylepšit.