Novinky

Yamaha vyvinula výkonný elektromotor a nabízí jej dalším značkám

Yamaha má poměrně úspěšnou tradici vývoje a výroby spalovacích motorů a jejich komponentů pro automobilky a vypadá to, že na ni hodlá navázat i v oblasti elektromotorů. Zveřejnila totiž video, v němž ukazuje dyno Alfy Romeo 4C, která má místo přeplňované benzinové osmnáctistovky v zádi zbrusu nový elektromotor Yamaha o výkonu až 270 koní!

Tři ladičky v souvislosti s tím oznámily, že už 3. února oznámily potenciálním zájemcům z řad výrobců automobilů a „dalších typů vozidel“, že jsou připraveny pro ně motor vyrábět a dodávat. Tedy přesněji řečeno motory, protože vznikla celá škála výkonových variant od 48 do 272 koní. Elektromotory tak budou k dispozici pro dopravní prostředky od městských skútrů, přes cesťáky, superbiky, SUV a sportovní modely až třeba po čluny a různé pracovní stroje.

Yamaha slibuje, že je motor lehký, kompaktní a vyrobený z nejkvalitnějších materiálů. Díky této komplexní řadě motorů by se mohla stát významným hráčem na poli elektromobility, jsem zvědavý, jak na to bude reagovat její největší rival Honda…