Novinky

Lexus UX 250h: první tetované auto na světě

Airbrush, fólie, to už jsou mezi úpravami vzhledu naprosto běžné postupy, ale teď použila britská umělkyně ke zkrášlení Lexusu UX 250h stejný postup, jakým zdobí někteří lidé svá těla – tetováním. Tatétrka Claudia De Sabe sice místo jehly použila vrták, ale v principu jde o velmi podobný postup.

Na karoserii prémiového crossoveru vyvrtala bílý lak až na plech a poté použila 5 litrů barev, aby zvýraznila motiv s koi kaprem, jenž je v Japonsku považován za symbol štěstí a vytrvalosti. Na některých místech byly navíc aplikovány zlaté šupiny pro dosažení 3D efektu. Nakonec auto dostalo ochranný transparentní lak.

Auto není na prodej, ale v provedené práci a materiálu je hodnota vozu navýšena prý o více než 120 tisíc liber, tedy skoro 3,6 milionu korun. Podle autorky bylo v případě této kérky potřeba přemýšlet o jednotlivých liniích karoserie stejně, jako je nutné přemýšlet při skutečném tetování o svalech pod kůží. Ať už tomu chceme věřit nebo ne, dílko je to povedené, perfektně respektující japonský styl.

Jeden myslel na “Lexus UX 250h: první tetované auto na světě

  • Tak to je paráda, akorát blbá doba, normálně by to asi u šejka šlo na tračku a hitem by bylo nejpotetovanější Ferrari, ale zrovna musí hoši přehodnotit plány kvůli coroně a levný ropě.

Komentáře nejsou povoleny.