Novinky

Nissan Skyline: nová generace už příští rok. Bude to zase sedan.

Nissan patří ke značkám, které nejvíce řízly do nabídky normálních aut a plošně je nahradily crossovery. Před časem však slíbil, že ikonický sportovní sedan Skyline v nabídce ponechá za všech okolností. V současné generaci jde o klon modelu Infiniti Q50 a bude tomu tak i do budoucna. A ta budoucnost už je docela blízko. Nové Q50 a Skyline budou představeny už příští rok a půjde o dost radikální proměnu. Vlastně to, že půjde o sedan, je asi tak to jediné, co se nezměnilo.

Obě auta, jejichž design bude prý vycházet z konceptu Qs Inspiration, už budou využívat novou alianční předokolkovou platformu, poháněna budou ale samozřejmě všechna kola. A čím? V tom se bohužel v tuto chvíli zdroje různí, jisté však je, že půjde o nějakou formu elektrifikace. Zdroje z USA tvrdí, že nové Q50 bude bateriový elektromobil, což by dávalo smysl jako reakce na Teslu, ale i současné aktivity prémiových značek. Naproti tomu v Japonsku prorokují modelu Skyline hybridní pohon e-Power, tvořený přeplňovaným tříválcem 1,5 l v roli generátoru a dvojicí elektromotorů pro obě nápravy. Celkový výkon elektropohonu by měl být kolem 200 koní.

Dvojice sedanů by měla mít délku 4,8 m, šířku 1,8 m, výšku 1,45 m a rozvor 2,8 m. Jak už je nějakou dobu známo, jméno Skyline ponese nově také crossover, pravděpodobně půjde o crossover-coupe Infiniti QX55.