Novinky

Lexus RC F Fuji Speedway Edition: na počest slavného okruhu

Lexus RC F je bohužel dnes už jediným sportovním F(uji) modelem v nabídce automobilky a zájem publika si získává hlavně svým atmosférickým benzinovým motorem V8 5.0. A v poslední době také oživováním nabídky o speciální edice. Letos to byla na okruhy zaměřená limitka RC F Track Edition a pro modelový rok 2021 Lexus připravil verzi RC F Fuji Speedway Edition.

Asi nepřekvapí, že RC F Fuji Speedway Edition je vlastně jen převlečená Track Edition s výkonem 479 koní a točivým momentem 535 Nm. Byla provedena stejná redukce váhy, modifikace brzd, podvozku a dokonce i interiér je zase z červené kůže (Circuit Red v kombinaci s alcantarou), červené budou i karbonové dekory. Devatenáctipalcová kola obouvají pneumatiky Michelin Pilot Sport 4 S se směsí, speciálně vyladěnou potřebám ostrého RC F.

V rámci Fuji edice dostane zákazník na výběr buď speciální polomatný lak Arctic Blast Satin, jenž je vidět na jediné uvolněné fotografii v titulku článku (a který už prý může do katáčové myčky) nebo barvu Cloudburst Gray. Auto vznikne v pouze 60kusové sérii a ke každému budou patřit také náramkové hodinky MSTR s automatickým nátahem. Lexus zatím nezveřenil cenu auta, takže předpokládám, že potřebné fotografie auta i hodinek budou k dispozici později, při oznámení ceny.