Novinky

Honda NSX Long Beach Blue: vrací se vzácná modrá barva

Acura v rámci modelového roku 2022 připravila malou novinku pro supersportovní NSX. Paletu barev doplňuje modrý lak Long Beach Blue, pojmenovaný po Velké ceně Long Beach, kterou Acura sponzoruje a stejně jako předešlá barva Indy Yellow Pearl odkazuje na barvu, použitou u první generace NSX. Jenže stejně jako posledně platí, že požadavky na barvy se mění a s tou původní má společné jen jméno a fakt, že je modrá. Odstín Long Beach Blue 2022 je úplně jiný, než ten původní.

Nejde o výraznou a zářivou barvu, je spíše pastelová, ale to nemusí být nutně nevýhoda, výrazných laků má NSX dost a řekl bych, že tahle je vkusná a decentně rafinovaná. Uvidíme, jak na ní zareagují zákazníci. Tu předešlou, nabízenou v letech 2002 – 2005, zákazníci moc nevyhledávali, objednána byla jen na 88 autech, což z ní dělá jednu z vůbec nejvzácnějších na NSX Mk. I. Je ovšem otázkou, jestli se opravdu nelíbila, možná to bylo způsobeno tím, že přišla na sklonku životního cyklu NSX, kdy už se těchto superaut obecně moc neprodávalo.

2 komentáře: „Honda NSX Long Beach Blue: vrací se vzácná modrá barva

  • Za letošek se zatím v USA prodalo 105 NSX, loni 217 (za 1-10). Takže LBB možná nepřišla „na sklonku modelu“, ale kdyby si ji objednalo 88 zákazníků, tak je to bezkonkurenčně nejúspěšnější barva 🙂 Jinak takhle na fotkách se mi to moc nelíbí, za mě jednoznačně Nouvelle Blue, která je navíc původní LBB mnohem podobnější než tahle pastelka… Takže tak trochu znouzectnost, chtěli cool jméno, ale barva, která by tomu odpovídala už má jméno jiné, tak to dali na něco úplně jiného… A to bych Mk1 chtěl právě v LBB, to byla nej barva za celou dobu výroby.

    • Té současné se asi 88 neprodá. 😀
      Mně se barva líbí, ale problém je, že NSX sluší i stříbrná. 😉
      Takže budu mít dost těžké rozhodování. 😀 😀

Komentáře nejsou povoleny.