Novinky

Nissan Sentra: závoďní auto pro značkový pohár

Nissan v poslední době zmizel z top odvětví motorsportu, ale to neznamená, že není v závodech aktivní. Například v Kanadě pořádal velmi sympatický projekt – Nissan Micra Cup, kde si to rozdávaly jen mírně upravené micry, řízené amatérskými závodníky. Tento podnik však letos končí, protože micra odchází ze severoamerického trhu a nahrazuje ji kompaktní sedan Sentra.

Pro Nissan Sentra Cup připravila automobilka ve spolupráci s bývalým závodníkem NASCAR Jean-Francois Dumoulinem auto, vybavené sériovým atmosférickým dvoulitrem o výkonu 151 koní a točivém momentu 198 Nm, zkombinované se standardním manuálním šestikvaltem a nerezovým výfukem. To znamená, že je o 20 % výkonnější, než dosavadní osmnáctistovka u micry. Zbytek auta ale už dostal četné závodní úpravy.

Brzdy mají čtyřpístkové třmeny, větší kotouče a pancéřované hadice. Přední stabilizátory jsou stavitelné, v interiéru zůstala pouze palubní deska a středový tunel, přibyla šestibodová ochranná klec, skořepiny se šestibodovými pásy, hasicí systém a volant s rychlospojkou. Závodní 18×9″ kola obouvají slicky 265/645 a celé to stojí 39 990 kanadských dolarů. Pokud covid dovolí, Sentra Cup se v Kanadě rozjede v květnu 2021 a proběhnou minimálně tři závodní sezony.