Novinky

Honda HR-V: nová generace evropské verze už příští měsíc. Nebude to globání model!

Honda koncem loňského roku ukončila výrobu modelu HR-V pro Evropu a Japonsko a teď už jen vyprodává skladové zásoby, ale už oznámila plány s novou generací – už 18. února bude představen nástupce.

Honda HR-V pro Evropu bude poháněna výhradně hybridním systémem e-HEV s benzinovým motorem primárně v roli generátoru, respektive pohonu auta při dálničních rychlostech, ale zatím se můžeme jen domnívat, zda to bude ten z jazzu nebo ten z CR-V. Ten první by mohl být na auto slabý, ten druhý zase snad až příliš optimisticky výkonný. 😉 V čem je naopak jasno – starší špionážní snímky skutečně patřily novému HR-V, což potvrzují zevřejněné oficiální teasery.

Poskytnuté fotografie ukazují samozřejmě auto v lichotivějším světle, než jak působil kamuflovaný prototyp, na finální soud ohledně designu ale budeme přece jen muset ještě měsíc počkat. Z fotek je však znát snaha zachovat sportovní švih auta s karoserií ve stylu kupé – a to i přes zjevnou změnu proporcí. Současně bychom měli počítat s drsnějším stylem přídě, ale to se teprve ukáže. Co se infotainmentu týče, auto by mělo dostat bezdrátový Apple CarPlay, jestli i Android Auto, to zatím není známo. Těšit se také můžeme na obří panoramatickou střechu (nejspíš ve vyšších verzích výbavy).

Co je velmi zajímavé – tato evropsko-japonská Honda HR-V se nebude prodávat v Severní Americe. Pro tento trh se vyvíjí specifický model, jenž bude lépe splňovat tamní požadavky. Zatím se však neví, kdy bude americká verze představena, ani čím se bude lišit. V Japonsku se začne HR-V MY2021 prodávat už na jaře, V Evropě později, ale mělo by se to stihnout v průběhu letošního roku.

9 komentářů: „Honda HR-V: nová generace evropské verze už příští měsíc. Nebude to globání model!

  • Jsem na to moc zvědavej 🙂

    • To já taky. Jenom mi přijde nepraktická zadní část vozu alá audi q8. Však uvidíme za měsíc jak si s tím u Hondy poradili. Pravdou je, že to zase nevypadá krabicojdně 🙂

      • HR-V určitě nesleví z dosavadní praktičnosti… 😉

  • Obří panoramatickou střechu bych nečekal. Na obrázku je jasně ohraničena jen pro cestující v zadu. Uvidíme jak to bude vypadat za měsíc.

  • Pokud to opet nebude 4×4, je to bohuzel k nicemu 🙁

      • Potřeba to opravdu není, v této kategorii se 4×4 prodává poměrně málo. Ale bylo by dobré, kdyby byla možnost volby, zvlášť když verze s pohonem všech kol existuje.

        • Přesně. Nemyslím si, že je to úplně potřeba mít awd, ale jsou lokality, kde se to prostě hodí. Nedovedu si představit moje CRV bez pohonu všech kol 🙂 Na sněhu je to…boží. Ale věřím, že každému nemusí vonět vyšší spotřeba a nemalý příplatek. Taky nemůžu tvrdit, že to má kdovíjaké využití, ale když napadne tak se prostě hodí.

          • jo s tím souhlasím, mířil jsem jen na to, že by to nebyla „nejkupovanější“ specifikace 🙂

Komentáře nejsou povoleny.