Novinky

Nissan Frontier 2022: nová generace pick-upu

Nissan zveřejnil fotografie a první informace, týkající se pick-upu Frontier modelového roku 2022. A myslím, že bude problém najít někoho, komu by se nelíbil. Nissan vsadil na hodně hranaté a drsné tvary a výrazný vzhled podtrhuje nárůst rozměrů, aby lépe zapadl do americké kategorie midsize trucků. Design se totiž inspiroval modelem Nissan Hardbody, vyráběným od poloviny 80. let do poloviny 90. let, i přesto je velmi moderní, nebál bych se jej označit dokonce jako futuristický.

Podrobné informace o novince zatím nejsou, ale Nissan prozradil, že rozvor náprav zůstal beze změn, ale ostatní míry šly nahoru. Další věc, která zůstala, je benzinový motor V6 3,8 l. Ten poskytne výkon 315 koní a točivý moment 381 Nm, jenž jde v závislosti na zvolené verzi na zadní nebo všechna čtyři kola. Ačkoli platforma zůstala (zřejmě) původní, došlo k velkým změnám šasi – změnilo se naladění tlumičů, pružin, stabilizátorů, zavěšení a to vše má v kombinaci s nově naladěným řízením zlepšit ovladatelnost, jízdní vlastnosti, ale i komfort a schopnosti v terénu. Ty podpoří také omlazené elektronické systémy – a jiné zase samozřejmě zpříjemní pobyt v interiéru.

Pro vyznavače jízdy v terénu (a drsnějšího vzhledu) bude k dispozici verze PRO-4X (viz galerii) s elektronickými závěrkami diferenciálů, tlumiči Bilstein, ochranou spodku vozu a dalšími doplňky. Frontier se bude vyrábět v karosářských verzích King Cab a Crew Cab. Prodej začne někdy v průběhu jara a první zákazníci dostanou svá auta v létě. Jak asi tušíte, Frontier 2021 bude čistě severoamerickou záležitostí, s chystanou (víceméně) globální Navarou mnoho společného mít nebude.