Novinky

Suzuki Misano: hodně silné cappuccino

Ve zlaté éře japonského autoprůmyslu, 90. letech minulého století, patřilo Suzuki mezi elitní japonské značky, které přinesly do kategorie kei sportovní model, konkrétně šlo o roadster Cappuccino. Bohužel od té doby jsme se žádného sportovního otevřeného suzuki nedočkali, i když nějaké snahy tu byly. Ta nejnovější byla představena minulý měsíc a jmenuje se Misano. Vypadá velmi slibně, je to totiž subkompaktní tandemový speedster!

Suzuki Misano má délku 4 metry, byl by to tedy přímý konkurent současné Mazdy MX-5, díky absenci čelního skla má však na výšku pouze metr. Efektní vybrání dveří a pouze konfigurace se sedadly v řadě za sebou je odkazem na jednostopé modely Suzuki. Výrazné blatníky a ochranný oblouk za sedadlem jsou pak hlavními stylistickými rysy auta, společně se světlomety ve tvaru písmene S a zadními svítilnami v obřích ventilačních otvorech.

Asymetrické rozložení váhy posádky řeší umístění akumulátorů, jedná se totiž o elektromobil, i když detaily pohonu nebyly upřesněny. Není to totiž důležité – Suzuki Misano je pouze koncept bez ambicí na sériovou výroby a technicky vzato to ani není dílo Suzuki – navrhli jej studenti designu turínského Istituto Europeo di Design (IED). Ale bylo by to krásné… 😉