Novinky

Honda NSX: sportovní verze Type S potvrzena!

Honda včera oznámila, že chystá ostrou verzi supersportu NSX s tradičním označením Type S. Představena bude už 12. srpna na Monterey Car Week (kde bude také vydražen první exemplář) a bude nabízena v rámci modelového roku 2022. Auto nabídne „více síly, rychlejší akceleraci, ostřejší ovládání a emocionálnější zážitek z jízdy“. To vše hlavně díky upravenému motoru V6 3.5 twin-turbo a pohonu všech kol SH-AWD. Více informací k autu zatím není, ale z teaserových fotek je vidět, že auto dostane nová pětipaprsková kola, větší zadní difuzor a pár karbonových doplňků, změn tedy nebude mnoho.

Honda bohužel také oznámila, že letošní rok je posledním, kdy se bude NSX vyrábět. Klasické NSX (MY2021) už vlastně skončilo, všechna NSX MY2022 budou Type S a poté, co bude vyrobena celá plánovaná 350kusová série, produkce v továrně PMC skončí. Tři sta kusů bude určeno pro USA, zbylých 50 pro zbytek světa. NSX Type S bude možné objednávat počínaje 12. srpnem.

2 komentáře: „Honda NSX: sportovní verze Type S potvrzena!

  • jsem si rikal, kdy se to tu objevi 🙂 konecne nejaky posun. To auto to potrebuje a skoro je skoda, ze se to nebude dal vyrabet, nemluvim uz vubec o tom, ze asi teda nebude zadna verze TypeR.

    • Ano. Teď už bude dávat smysl srovnání s GT-R Nismo… 😉

Komentáře nejsou povoleny.