Novinky

Ruiqi 7: luxusní verze Nissanu Navara podruhé

Pick-upy jsou primárně pracovní auta, ale určitě se najdou lidé, kteří je mají hlavně kvůli vzhledu a rádi by jejich vizuální atraktivitu a schopnosti v terénu zkombinovali s luxusním interiérem a celkově kultivovanějším projevem. Taková alespoň byla idea Mercedesu, která stála v roce 2017 za vznikem Třídy X, což byl přepracovaný a vylepšený Nissan Navara. Jenže se ukázalo, že podobně smýšlejících lidí není dost a po třech letech tento model skončil.

To ale zjevně neodradilo Nissan od dalšího pokusu o luxusní pick-up. Příští měsíc bude na autosalonu v Pekingu představen model Ruiqi 7, což je navara pro čínský trh s drobnými designovými odlišnostmi, ale především – s úplně novým interiérem. Palubní deska se komplet změnila, působí moderněji, stejně jako výplně dveří a sedadla, ale třeba i volant, volič automatu a jeho bezprostřední okolí. V tomhle by určitě nikdo navaru nehledal. Kabina bude také ve velkém rozsahu čalouněna kůží (nebo koženkou) ve dvou barevných odstínech. Zatím jsou k dispozici jen malé fotky, ale později určitě přibudou lepší.

Zatím se neví, zda proběhly i nějaké technické změny s důrazem na odhlučnění a jízdní komfort, v nabídce ale bude benzinový i naftový motor. V případě turbodiesel půjde o čtyřválec 2,3 l s výkonem 166 koní a točivým momentem 420 Nm, zjevně zkombinovaný s automatem. V nabídce budou verze s pohonem zadních nebo všech čtyř kol. Uvidíme, zda budou mít Čínané na luxusnější pick-upu jiný pohled, než zákazníci Mercedesu v ostatních částech světa… Auto se začne ještě letos vyrábět ve společném čínském podniku Zhengzhou Nissan.