Novinky

Nejen Daihatsu. Podváděla i další společnost Toyoty…

Toyota (Motor Corporation) platí v autoprůmyslu za etalon kvality a spolehlivosti, ale vypadá to, že se tento duch společnosti nedaří implementovat do jejích dceřinek. Před časem fixlovalo emise Hino, Daihatsu má stále stopstav výroby a prodeje kvůli dlouholetému švindlování všeho možného a teď se ukázalo, že podváděla i společnost Toyota Industries Corporation (TICO). Ta je primárně zaměřena na výrobu vysokozdvižných vozíků Toyota, ale pro Toyotu Motor Corporation vyrábí některá auta a motory pro ně.

Teď TMC na TICO poštvala nezávislé vyšetřovatele, kteří zjistili, že dieselové motory 1GD, 2GD a F33A, používané nejen ve vysokozdvižných vozících a stavebních strojích, ale i v 10 automobilech Toyota (mimo jiné Hilux, Hiace, Innova, Land Cruiser 300 nebo Lexus LX), prošly poněkud nestandardními testy měření výkonu a emisí. Motory při výstupní kontrole měly jiné mapy ECU, než ty, určené pro sériovou výrobu.

Toyota v reakci na to pozastavila prodej všech vozů s těmito dieselovými motory, stávající majitele vozů však uklidňuje, že není nutné auta přestat používat. Je ale možné, že budou muset navštívit servis kvůli nějaké úpravě softwaru. Vypadá to, že s impériem Toyota je něco dost v nepořádku…

Jeden myslel na “Nejen Daihatsu. Podváděla i další společnost Toyoty…

  • Chudák Akio… Tohle si nezasloužil

Komentáře nejsou povoleny.