Novinky

Suzuki bude vyrábět létající auta!

Značka Suzuki je už dlouhá léta aktivní na zemi i ve vodě a teď má v plánu dobýt také nebe. Podepsala smlouvu se společností SkyDrive, v níž se obě firmy dohodly na společném výzkumu, vývoji a výrobě elektrických dopravních prostředků typu eVTOL (Electric Vertical Takeoff and Landing) s kolmým startem a přistáním. Detaily smlouvy nejsou známy, takže není znám rozsah investic ani časový plán, ale Suzuki tímto partnerstvím zřejmě chce o několik let utéct konkurenci a naskočit do rozjetého vlaku, protože japonská společnost SkyDrive v současnosti už vyvíjí malý dvoumístný VTOL, jenž by měl začít létat už v roce 2025 v Ósace, kde se v té době bude konat výstava World Expo.

Suzuki není jedinou japonskou značkou se zájmem o eVTOL, do jejich vývoje se pustila také Honda. Z ostatních automobilek má v tomto segmentu velké plány Hyundai, ale zájem dalo najevo také Audi a Porsche (ty mohou vyvíjet společně) nebo Cadillac.

2 komentáře: „Suzuki bude vyrábět létající auta!

  • jako ultralight vrtulniky existujou uz… o co se jako snazej? 🙂 Beztak v realu k tomu bude potreba pilotni licence se vsim vsudy.

    • V čem jsou výhody VTOL oproti vrtulníku nevím, možná to souvisí s velikostí a počtem rotorů. Ale pokud jde o využití, primární myšlenkou je autonomní létání, takže licenci bude mít to éro. 😀

Komentáře nejsou povoleny.