Novinky

Honda ZR-V: nový crossover už má jméno …a nové fotky

Nový kompaktní crossover, postavený na technice Civicu 11. generace, měl předpremiéru nejprve v Americe jako Honda HR-V. Ve zbytku světa je však toto jméno už obsazeno, proto bude použito jiné. Takže se seznamte – toto je Honda ZR-V, již příští rok i u vašich dealerů. 😉 Tedy ZR-V se auto jmenuje v Číně, kde byly společností GAC Honda zveřejněny první fotografie, ale zřejmě to bude globální označení. A konečně jde o snímky reálného auta, ne o počítačové rendery – a je to hned poznat. Proporce, ale i detaily teprve teď začínají „vylézat“ a fungovat, svou roli ale určitě hrají i větší použitá kola. Nakonec to určitě bude další pěkná honda, i když poněkud konzervativní (tedy až na ten předek 😉 ).

Interiér stále ukázán nebyl, ale Honda prozradila, že v Číně bude ZR-V prodáváno ve verzi 240 Turbo, tedy čtyřválcem 1.5 VTEC Turbo o výkonu 182 konáí a točivém momentu 240 Nm, samozřejmě v kombinaci s CVT. A to je dost výrazná změna oproti USA, kde bude mít HR-V pouze atmosférický dvoulitr (ze základní verze amerického Civicu 4D). To mi přijde jako nemoudré rozhodnutí. Sice chápu, že Honda kopíruje nabídku Toyoty Corolla Cross, což bude hlavní konkurent, ale turbomotor by určitě představoval značnou konkurenční výhodu.

3 komentáře: „Honda ZR-V: nový crossover už má jméno …a nové fotky

  • Musím říct, že to vypadá nakonec docela elegantně. Sice tam není tolik hran, spíše bych to viděl na design jako u audiny před jejich érou hranatých tvarů…Ale ano, je to líbivé.

    • Jo, máš pravdu, je to trochu audistyl, hlavně ty zadoboční pohledy. Docela se na to těším, i když HR-V se mi líbí víc. 😉

  • designove to vypada o sto procent lip nez HRV.

Komentáře nejsou povoleny.