Novinky

Toyota Crown: čtyři nové modely, jeden z nich je sedan!

Toyota představila na JDM novou generaci ikonického modelu Crown (MY2023) a aby vyhověla požadavkům co nejširšího okruhu zákazníků, auto s tradiční tříprostorovou karoserií nahradila hned čtyřmi různými vozy se stejným jménem, vytvořila tedy de facto další sub-brand. Co je asi nejdůležitější – označení Crown i nadále ponese sedan, jenž má na současné poměry Toyoty překvapivě konzervativní fastback tvary, ale nemohu si pomoci, dosavadní provedení jako by mělo více sex-appealu. Novince Toyota říká prostě Crown Sedan Type.

Druhý sedan Crown Crossover Type má také karoserii typu sedan, má však mírně zvýšenou světlou výšku a plastové lemy blatníků a spodní části karoserie. Ano, to je to auto, které na patentových nákresech připomínalo minulou generaci civicu. V reálu už podobnost není taková, poněkud divoké tvarování karoserie však zůstává. Tento model se bude už letos prodávat i v Americe jako nástupce sedanu Avalon. Třetí Crown Estate Type je povedený crossover kombíku a SUV, pro změnu opět spíše konzervativního střihu. A poslední, designově asi nejzdařilejší (asi že připomíná mazdy 😉 ) Crown Sports Type, je crossover-coupe.

Toyota bude jednotlivé verze crownu prodávat celosvětově „ve více než 40 zemích a regionech“. Technické informace o jednotlivých vozech zatím nejsou k dispozici.

Jeden myslel na “Toyota Crown: čtyři nové modely, jeden z nich je sedan!

  • me to prvni a druhy v galerii pripomina trosku i KIA … ale jako v dobrym.

Komentáře nejsou povoleny.