Novinky

Suzuki Baleno Shadow: tmavá edice na rozloučenou

Asi vás překvapí, že Suzuki Baleno patří mezi neprodávanější subkompakty na australském trhu, je nejúspěšnější ze všech japonských „béček“. Prodává se ho víc, než Toyoty Yaris, Mazdy 2, sourozence swiftu nebo třeba VW Pola. Prodávanější je jen čínské MG3. O to víc překvapí fakt, že baleno v Austrálii po šesti letech končí. Dosud se tam nabízela verze před faceliftem, modernizované provedení (prezentované jako nová generace) tam už k dispozici nebude a tamní dealeři se tak budou muset spoléhat pouze na menší swift.

Suzuki však připravilo rozlučkovou edici Baleno Shadow, která končícímu modelu (snad) propůjčí punc exkluzivity. Auto je k dispozici pouze v barvách Arctic White a Premium Silver Metallic, přičemž obě provedení mají černá 16″ kola, černý spodní bodykit a na karoserii nápis Shadow. Vypadá to dobře, jenže je docela zvláštní, že Baleno Shadow vychází ze základní verze výbavy GL, takže nemá třeba automatickou klimu a LED světlomety, což jsou docela užitečné položky. I tak je ale však o 3400 dolarů dražší, než top verze GLX. Lehký bodykit a kola auto prodražily oproti výchozí GL o téměř 25 procent(!), kdoví, jak snadné bude prodat celou 300kusovou sérii.

K pohonu slouží klasicky atmosférický čtyřválec 1,4 l o výkonu 92 koní a točivém momentu 130 Nm, zkombinovaný se čtyřstupňovým automatem.