Novinky

Lexus UX 300e: modernizace pro rok 2023

Lexus představil facelift evropské verze svého prvního elektrického modelu UX 300e. Vůz byl představen už v roce 2019, jedná se tedy o klasickou modernizaci pro druhou polovinu životního cyklu. Zvenku se crossover vůbec nezměnil, došlo však ke změnám v kabině. Displej infotainmentu se zvětšil na 12,3″, je umístěn blíže řidiči a je dotykový, zmizel totiž touchpad ze středového tunelu. Uvnitř je navíc nejnovější verze infotainmentu. Zvětšila se i podložka pro nabíjení mobilu a přibyly tři USB porty. Lexus také slibuje lepší odhlučnění interiéru a dostupnost nových barevných kombinací.

Důležitější jsou však technické změny. Tlumiče a posilovač řízení mají vylepšenou charakteristiku a karoserie je tužší díky přidaným svárům. Elektromotor s výkonem 204 k a točákem 300 Nm zůstal beze změn, ale UX 300e dostalo nové akumulátory s kapacitou, zvětšenou z 54,3 kWh na 72,8 kWh, které zajistí zlepšení dojezdu z 315 a 450 km. Modernizované ux dostanou první zákazníci v květnu příštího roku.

2 komentáře: „Lexus UX 300e: modernizace pro rok 2023

  • Z popisu nevyplývá, jestli je to nová možnost nebo výměna? Nedává mi v dnešní době smysl baterku vyměnit, když ta původní je použitelná – dávalo by mnohem větší smysl tu větší přidat jako „extended range“ nebo tak něco. Protože při výměně to auto bude muset výrazně zdražit, proč se teda připravit o zákazníky, kterým by stačila levnější verze s menší baterkou…?

    • O té původní menší se vůbec nemluví, takže to zřejmě bude nové specifikace. A nemluví se ani o nové ceně 300e, stejná ale určitě nebude. 🙂

Komentáře nejsou povoleny.