Novinky

Nissan Max-Out: z počítače do reality

Nissan nedávno slíbil, že fyzicky vytvoří jeden z konceptů, představených v rámci iniciativy Ambition 30 a tehdejší teaser jasně prozradil, že půjde o roadster Max-Out. Tak tady ho máte. Máme. Mám… Samozřejmě asi nemusím opakovat, že jakmile se někde objeví něco bez střechy, moje nadšení nezná mezí, takže se teď samozřejmě díváme na nádherný koncept, jenž by si zasloužil zamířit na výrobní linku. 😉

Ne, teď vážně. Nissan Max-Out je velmi futuristický, což je možná způsobeno tím, že je až extrémně minimalistický. Nedivil bych se, kdyby celý nápad vznikl za pět minut načrtnutím na ubrousek ve firemní kantýně, přitom je ale zajímavý a neotřelý. Nissan vlastně nevysvětlil, proč se rozhodl takový projekt realizovat, ani proč zrovna kabriolet. Že by lehké šťouchnutí do managementu kvůli Nissanu Z Convertible (nojo, já vím… 😀 )? když si odmyslíme ty svítící linky, kružnice a další geometrické tvary, není vlastně důvod, proč by takové auto nemohlo po lehkém učísnutí vzniknout, dnešní elektromobily od VW jsou mnohem divnější.

Už cítíte, jak vařím z vody? Nissan opravdu k autu nic konkrétního nesdělil, dokonce se ani nezasnil ohledně teoretické technické specifikace, s výjimkou známé informace, že jde o elektromobil, neznáme ani rozměry. Tak nebudu trápit sebe ani vás, prostě se pojďte pokochat fotkami.

2 komentáře: „Nissan Max-Out: z počítače do reality

  • Když se zhasnou všechny ty píčoviny, tak je z toho šlapací autíčko z osmdesátek 🙂 Zboku to vypadá jak odkaz na Countach, akorát nevím, proč by ho dělal zrovna Nissan. Třeba se u Lamba budou inspirovat, jak by taky mohla vypadat nějaká ta elektrická blbost pro nadšence do uhlí:-)

  • Jo, má to něco z Countache 🙂

Komentáře nejsou povoleny.