Novinky

Mazda MX-5 MY2023: kam se ztratil dvoulitr?

Před chvílí jsem narazil na informaci, že Mazda přidala v UK do poněkud neutěšené nabídky laků pro roadster MX-5 nový odstín, pískově žlutý Zircon Sand (viz úvodní foto) a že došlo ke změně složení výbav a jejich označení. Tak jsem cvičně mrknul na webovky českého dovozce – a nestačil se divit. Ano, pískový lak už v nabídce máme, za 12 900 Kč. Máme dokonce už i nové schéma výbav. Pořídit u nás lze tu základní ze tří nově existujících specifikaci – Prime Line s látkovým čalouněním za 831 050 Kč, lepší Exclusive Line s (mimo jiné) koženým čalouněním v nabídce chybí, natož pak špičková Homura.

Co je ale ještě znepokojivější, úplně chybí dvoulitrový motor, v konfigurátoru i ceníku je pouze základní patnáctistovka G132! A MX-5 RF? Ta v seznamu naštěstí stále figuruje, s cenou od 0,00 Kč! Tak si říkám, že za ty prachy bych do toho asi šel, jenže konfigurátor mě bohužel přesměroval na roadster za těch 831. 🙁 Takže buď u nás MX-5 RF skončilo úplně a ještě ho nikdo z webu nesmazal, nebo jsou stránky importu jen momentálně trošku z formy. I tak je ale otázkou, jestli bude G184 alespoň pro targu.

Nevíte někdo, co se děje a jak to dopadne???

2 komentáře: „Mazda MX-5 MY2023: kam se ztratil dvoulitr?

  • Zircon sand? To vypadá jako další doplněk do flotily Operace pouštní bouře nebo Afrika Korps, hned vedle HR-V Sand Khaki a standardního armádního Hummeru.

  • Teď jsem kouknul do konfigurátoru, dvoulitr se nikam neztratil, zřejmě ses do toho díval zrovna ve chvíli, kdy docházelo k úpravám. Tou hlavní je úprava cen, RF v maximálce už stojí 1.111M, naprostý masakr… Přes milion je i základní 1.5. Možná by to chtělo něco koupit, než na to zareagují inzeráty na zánovní auta…

Komentáře nejsou povoleny.