Novinky

Toyota Aqua: verze GR Sport pro hybridní hatchback

Smysl existence modelu Aqua, která je stejná, jako yaris, jen cca 10 cm delší, jsem vůbec nepochopil, nicméně existuje a prodává se (a rozhodně ne špatně), tak co. 😉 A současná generace modelu Aqua, která je na JDM necelý rok a půl, teď dostává sportovnější verzí GR Sport. Ta má nově tvarovaný přední i zadní nárazník a voštinový výplet masky chladiče, nástavce prahů, speciální 17″ kola a samozřejmě loga GR.

Interiér dostal dobře vypadající sedadla s výraznějším bočním vedením čalouněná koženkou a opatřená logem Gazoo na opěrkách, hliníkové pedály, volant čalouněný dvěma druhy kůža a dekory v odstínu „gunmetal“. Už jsme si zvykli, že Gazoo modifikace pro JDM jsou důkladnější, než pro zbytek světa a potvrzuje se to i tady. Aqua GR Sport má silnější brzdy, nové tlumiče a pružiny a také dodatečné vyztužení podlahy.

Specifikem této verze je, že se nabízí pouze s pohonem předních kol, aby váha E-Four nezhoršovala ovladatelnost a jízdní vlastnosti. K pohonu slouží samozřejmě klasický hybridní systém, postavený kolem atmosférické patnáctistovky, prostě yaris. Ten však zůstal beze změn.