Novinky

Nissan: pět tuningových konceptů pro SEMA 2022

Letošní ročník tuningové a aftermarketové výstavy SEMA, konané v Las Vegas, má sice oproti obvyklému datu konání více, než deset měsíců zpoždění, ale lepší pozdě, než vůbec, jako u řady jiných autosalonů, z nichž mnohé se nejspíš už nebudou konat vůbec. Mezi zúčastněnými značkami nechybí Nissan, jenž si připravil velmi sympatické portfolio showcarů. Nejsympatičtější je samozřejmě Nissan Z, jenž debutoval ve verzi s originálními doplňky a polepy Nismo. Společnost mu dělá nedávno představený závoďák třídy GT4 a také 1300koňový driftovací speciál pro seriál Formula Drift, postavený stájí Forsberg Racing.

Trošku bizarní, ale nápaditá je kreace na bázi elektromobilu Ariya, jenž se stylizoval do podoby youngtimeru s osmdesátkovým dřevěným polepem, plechovými koly a surfovými prkny na střeše. Ještě více nostalgie vyvolá pick-up Nissan Sunny z roku 1987 s přídí ve stylu hakosuky retro polepy od Tommy Pike Customs. Pod retro kabátem se ale ukrývá 150k elektromotor s 320 Nm a 40kWh Li-Ion akumulátory. Váha systému si vyžádala zesílení zadních listových per a použití přední nápravy z 240SX S13.

Milovníci pick-upů mohou obdivovat custom úpravy pick-upů NISMO Off-Road Frontier V8 Concept a Frontier Street Truck Project. Prvně jmenovaný frontier má pod kapotou motor V8 5,6 l převzatý z titanu, široký rozchod kol s terénním obutím, zvýšený podvozek s tlumiči Bilstein, zahrádku se světelnou rampou a řadou dalších modifikací. Frontier pro velkoměstské ulice dostal pro změnu widebody kit, snížený sportovní podvozek, výrazný polep, catback výfuk MagnaFlow a řadu dalších vylepšení.