Novinky

Toyota GR Supra: vylepšení pro závodní GT4

Od příštího roku se na závodních okruzích začne objevovat modernizované Toyoty GR Supra, homologované pro kategorii GT4. Gazoo Racing pro rok 2023 provedlo řadu úprav s cílem zvýšit konkurenceschopnost kupé a přejmenovalo jej na GR Supra GT4 Evo. Úplně se změnil brzdový systém – počínaje mechanickými komponenty a konče jiným nastavením ABS. Stavitelné tlumiče a pružiny jsou nejnovější specifikace, jaké nabízí německé KW a došlo také k výměně stabilizátoru s cílem zajistit lepší stabilitu auta ve vysokých rychlostech. Supra by tak měla být „snadněji řiditelná pro amatérské jezdce a současně poskytne precizní výkonnost požadovanou profesionály“.

Vylepšem byl i motor, mnichovský šestiválec má mít větší výkon a optimalizovaný průběh točivého momentu, plus vylepšený systém chlazení a výfuk Akrapovič. Přesná čísla bohužel nepadla, ale točivý moment může být až 660 Nm. Převodovka ZF, kardan GKN a samosvor Drexler zůstávají beze změn. Gazoo už přijímá objednávky, zájemce bude auto stát 186 tisíc euro. Novinky budou nabízeny i jako upgrade pro existující auta. Závodní debut je oznámen na 24hodinovku na Daytoně v lednu 2023.

Gazoo prodalo od července 2019 „více jak 50 aut“, která si dojela pro více než 100 pódiových umístění a 50 vítězství ve své třídě.

Jeden myslel na “Toyota GR Supra: vylepšení pro závodní GT4

  • Tohle od Toyoty náhodou vůbec není špatný tah, protože BMW není úplně špatný základ pro motorsport. Taky bych se s tím svezl, ale 186k EUR není úplně málo. Když to teď bude friendly pro amatérské jezdce, nepůjčuje to někdo za levný peníz?

Komentáře nejsou povoleny.