Novinky

Toyota Fortuner Albino: proměna v hardcore off-road

Model Fortuner patří k nejdrsnějším SUV v portfoliu Toyoty, přece jenom je postaven na technice pick-upu Hilux, samozřejmě včetně rámu. Ale teď se podíváme na monstrum, o jakém se inženýrům automobilky nejspíš ani nesnilo. 😉 Na Filipínách vytvořila dílna Autobot Offroad PH na zakázku jednoho zájemce takzvaný Project Albino, jenž vychází z modelu Toyota Fortuner GR Sport a jedná se o proměnu v nekompromisní off-road.

Základem je robustní zvýšené zavěšení Unicorn (+155 mm), tlumiče Profender a horní ramena Old Man Emu a mohutná dvacetipalcová kola KMC Grenade Crawl, obutá do 35″ terénních pneumatik Nitto Mud Extreme. Modifikace spodku pokračují ochranami ARB, Turbodiesel o objemu 2,8 l dostal sportovní filtr K&N a modifikované převodové poměry, parametry 204 k a 500 Nm však zřejmě dotčeny nebyly. Fortuner dostal také silnější brzdy AP Racing.

Vzhled auta vylepšuje ocelový přední nárazník a nášlapy od australské firmy Hamer, šnorchl TJM, zakázková kapota, zahrádka Front Runner a karbonové koncovky výfuku TRD. Jedinou změnou v interiéru jsou sedadla Recaro Cross Sportster.