Novinky

Nissan Patrol Warrior: V8 do těžkého terénu

V Austrálii je teď možné pořídit off-road Nissan Patrol s přídomkem Warrior, určený pro použití v opravdu drsných podmínkách mimo zpevněné cesty. Dá se sice pořídit v dealerské síti Nissanu, ten jej ale nevyvinul ani nevyrábí, je dílem australské firmy Premcar, zaměřené na terénní úpravy automobilů. Ta má na svědomí také modely Navara Pro-4X Warrior a Navara SL Warrior. Nissan Patrol Warrior vychází z verze Patrol Ti, ale dostal řadu důležitých modifikací.

Klíčovou úpravou je o 29 mm zvýšené zavěšení s novými předními a zadními pružinami a použití 18″ kol s pneumatikami Yokohama G015 295/70 All-Terrain, které zvednou patrola o dalších 21 mm na celkových 50´a zároveň má warrior o 40 mm širší rozchod kol. Díky tomu má nájezdový úhel 40 stupňů a výjezdový 23,3 stupně. Dále byl upraven systém Hydraulic Body Motion Control, osazeny progresivní zadní tlumiče dorazů, ochrany spodku a neškodí ani zvýšení nosnosti auta o 48 kg.

Jak je vidět z fotek, došlo k pozměnění předního nárazníku, blatníky dostaly černé ochranné lemy a tmavá je i maska chladiče a zrcátka, plus přibyly nějaké další drobnosti. Budoucí majitele určitě potěší i nový výfuk se dvěma úrovněmi rámusu, 😉 jenž přidá motoru V8 5,6 l s výkonem 405 k při 5800/min a točákem 560 Nm při 4000 otáčkách na důrazu. Příplatek za tyto modifikace činí 16 300 dolarů, tedy bezmála čtvrt milionu korun.