Novinky

Subaru Crosstrek 2023 v Japonsku: hybrid a pohon předních kol

Subaru představilo novou generaci crossoveru Crosstrek už v září v Americe, teď však oficiálně přichází na domácí japonský trh s tím i nové informace, které se týkají i Evropy. Asi největším šokem je, že se na JDM bude auto nabízet vůbec poprvé s pohonem předních kol. Ale nebojte se, AWD zůstává v portfoliu i nadále, navíc o možnosti FWD verze u nás není nic známo. Obě varianty pohonu mají pod kapotou už dobře známý mild-hybridní systém e-Boxer.

Subaru e-Boxer tvoří dvoulitrový benzinový motor s výkonem 145 koní a točivým momentem 188 Nm, doplněný o elektromotor se 14 k a 65 Nm. Agregát je doplněn o převodovku Lineartronic CVT. Tato specifikace by měla být k dispozici i v Evropě. Japonci si auto budou moci vylepšit pakety Toughness a Utility, ten první se postará o ještě drsnější vzhled, ten druhý je zaměřen na praktičnost v podobě různých kapes, odkládacích prostor a dalších drobností. Vybírat však lze i doplňky s logy STI.

Díky předokolce Touring cena v Japonsku začíná už na ¥2,662,000, tedy cca 453 tisících, dražší specifikace Limited s AWD startuje v přepočtu na 550 tisících korunách.