Novinky

Kinto Factory: Toyota GR Yaris na míru majiteli

Možnost naspecifikovat si auto podle svých představ, to přece není nic výjimečného. Listujete pořádně tlustým katalogem a zaškrtáváte položky výbavy, ne? Jenže Kinto Factory od Toyoty povýšilo v Japonsku individualizaci u hot-hatche GR Yaris na úplně jinou úroveň, takovou snad nemají ani bespoke programy Ferrari, Porsche nebo Lamborghini. Ale i kdyby měly – stejně je to skutečná vzácnost. V čem tedy ta výjimečnost spočívá?

V tomto případě to není o počtu barevných kombinací koženého čalounění a dekorů, ale o nastavení auta na míru potřebám a návykům řidiče – prostě jízdnímu stylu. Vyškolený GR konzultant probere s řidičem nastavení softwaru odezvy plynového pedálu, pohonu všech kol a řízení, celkem existuje 27 různých možností, z nichž si může majitel auta vybrat takový, o němž si myslí, že mu bude nejlépe vyhovovat. A nebo to může nechat na expertech. V takovém případě vyrazí klient s autem na speciální trať, data z jízdy zanalyzují experti Gazoo Racing a vybere se nejvhodnější kombinace se zmíněných sedmadvaceti. To je velká frajeřina…

Drobným bonusem navíc je upgrade GR Yaris Performance Software 2.0, jenž zvyšuje točivý moment tříválce o 20 Nm na 390 Nm, přičemž se zlepší i průběh točivého momentu. Tuning stojí v přepočtu 24 tisíc korun a v ceně je i zmíněná konzultace nastavení. Nebo si lze koupit pouze konzultaci za pouhých 1500 korun; to už je však lepší ta pokročilejší varianta se zkušební jízdou za 2600 korun. Kinto Factory je však bohužel k dispozici pouze majitelům GR Yaris v Japonsku.