Novinky

Honda Civic Type R Maxe Verstappena už je zase na prodej

Prakticky přesně před rokem vyvolala velkou pozornost informace, že šampion formule 1 Max Verstappen dává do aukce svůj Civic Type R minulé generace (FK8). Jenže pak to celé nějak utichlo a tehdy se ani nevědělo, jak moc s ním Max vlastně jezdil a jestli to nebyl spíš marketingový trik Hondy, aby něco vytěžila ze svého podílu na zisku jezdeckého titulu. A nebyly k dispozici ani fotky.

Teď mám dobrou zprávu. Tedy vlastně hned několik. Zaprvé – nějaké fotky už máme a auto se sériovým číslem R-17179 je identické se všemi ostatními FK8, pouze na palubní desce a na víku kufru pod logem Type R je podpis Maxe Verstappena. Za druhé – už víme, jak dlouho s ním jezdil. Bylo to pouze v průběhu konání GP Monaka, tedy před a o víkendu 22.-23. května 2021, takže z celkových 58 000 km moc nenatočil. Ale i to se samozřejmě u sběratelů počítá.

A konečně: Auto už je zase na prodej! Jeho dosavadní majitel z Nizozemska za ten rok najel pouze 500 km, takže teď má natočeno méně, než 51 tisíc. Tak jestli ho chcete, máte na příhoz ještě zhruba den, zatím zní nejvyšší nabídka na 55 000 euro.