Novinky

Aimgain Toyota Crown: z crossoveru zase sedan

Nová generace Toyoty Crown už není moc sedan, tedy alespoň ne ta, která se v současnosti jako jediná v Japonsku vyrábí. Automobilka se z něj pokusila udělat (nepříliš úspěšně) crossover a to za pomoci osvědčených triků, jako jsou černé plasty a zvýšená světlost. Teď nám však japonský úpravce Aimgain ukazuje, že tenhle crown za pomoci úpravy VIP EXE nemusí být zase tak úplně ošklivý sedan, když se ty „osvědčené triky“ odstraní.

Aimgain nalakoval do barvy karoserie celý zvýrazněný spodní bodykit včetně lemů blatníků, barevně ladí i zadní část kolem víka kufru a místo stříbrné imitace spodní ochrany pod zadním nárazníkem se objevila imitace difuzoru s dvojicí výrazných koncovek výfuku. Světlá výška podvozku byla minimalizována pomocí sportovního vzduchového podvozku a komplet doplňují obří kola Aimgain GTM-CV.

Aimgain upravil crown v top specifikaci Platinum, hybridní systém s přeplňovaným čtyřválcem 2,4 l zůstává beze změn, což ale určitě nevadí, dává totiž standardně výkon 345 koní a točivý moment 542 Nm, což je na úrovni sportovních sedanů konkurence ve střední třídě. Poháněna jsou všechna čtyři kola, přičemž na zadní nápravu může jít až 80 % točivého momentu, takže svezení by to mohlo být pěkné. 😉

Jeden myslel na “Aimgain Toyota Crown: z crossoveru zase sedan

Komentáře nejsou povoleny.